نصرالله کسرائیان عکاس می باشد. او پدیده متمایزی در عکاسی معاصر ایران به شمار می آید.
او ازخاستگاه دیگری به این حیطه آمده و با تلاش و پشتکار زیاد،"عکاسی قوم شناسی"را در سطحی گسترده انجام داده است.
او نخستین عکاس ایرانی است که کتاب و کتاب های پرفروش و با تیراژ بالا دارد.عکس های او مورد توجه مردم است و از آن قالیچه و گوبلن و پوستر،و حتی کلیپ نمایشی می سازند.
دیدار و مصاحبت او دلچسب است.از همه چیز می گوید و کمتر به صحبت درباره عکاسی می پردازد.می گوید حاشیه زندگی انسان ها است که آنها را با هم متفاوت می کند و گرنه متن زندگی ها شبیه یکدیگرند.
خود را به دونده دو امدادی تشبیه می کند که در مسیر حرکت چوبی را از نفر قبلی گرفته و به بعدی می دهد؛ با امید به اینکه دیگران بهتر از او باشند.
او از دوران تحصیلش به عکاسی علاقه مند بود، اما سال دوم دانشگاه زمانی که با یک عکاس فرانسوی آشنا شد، تکنیکها و ایدههای جدیدی به ذهنش خطور کرد.
سفرهای زیادی با هم رفتند و بعد از رفتن وی بود که کسراییان عکاسی را به طور جدی شروع کرد.
پس از آن کتاب "تکنیک عکاسی" نوشته آندریاس فی نینگر را ترجمه کرد. کتابی که به عنوان یکی از معروفترین کتاب های مرجع عکاسی، بیش از ۵۰ هزار نسخه از آن تابه حال به فروش رسیده است.
زندگی، از کودکی، یک تجربه، سرزمین ما ایران، ترکمنهای ایران، دماوند، اصفهان، عشایر ایران، تهران، کردهای ایران، تخت جمشید، طبیعت ایران، جنوب، شمال، یادداشتهای یک، دو و سه درباره کویر در و پنجره و کشتی، ماسوله معماری ایران، بلوچستان و..از جمله کتاب های وی هستند.
کتاب "سرزمین ما ایران"، یکی از موفق ترین مجموعه عکسهای کسراییان است.
کتاب کویر او نیزحاصل ۳۰ سال عکاسی از کویر های ایران است.
این هنرمند عکاس آثارش را در نمایشگاه های متعددی در داخل و خارج از کشور به نمایش گذاشته است.