;

نمایشگاه نقاشی رضوان صادق‌زاده

نمایشگاه انفرادی نقاشی،

جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ تا دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵

هنرمندان نمایشگاه

بیانیه

نمایشگاه نقاشی‌های رضوان صادق‌زاده در گالری ساربان برگزار می‌شود
گالری ساربان، از هفتم تا هفدهم آبان ماه امسال، میزبان نقاشی‌های آقای رضوان صادق‌زاده خواهد بود. صادق‌زاده استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، که پانزده نمایشگاه انفرادی برگزار کرده و در بیش از یکصد نمایشگاه گروهی داخلی و خارجی  شرکت داشته است، جوایز مختلفی از بینال‌های نقاشی تهران و مسابقات بین المللی را در کارنامه‌ی خود دارد. 
مضمون اغلب آثار وی برخاسته از تفکر شرقی بوده و از یک سو با الهام از اندیشه‌ی دائو و ذن شکل گرفته و از سوی دیگر ریشه در نگارگری ایرانی دارد. ترکیب‌بندی‌های ایستا و فضاهای خلوت آثار او سکوتی تأمل‌برانگیز را به تصویر می‌کشند که حامل اندیشه‌ی شرقی و تجربه‌ی نظاره‌ و مداقه است. چنان که دکتر مهدی حسینی در یادداشتی بر نقاشی‌های رضوان صادق-زاده، نوشته است: «انسان در پرده‌های رضوان دارای ‌شناسه‌ی معینی نیست. ولی، به ظرافت، دارای هویت شرقی (بخوانید ایرانی) است. او متین و آرام است. به نرمی گام برمی‌دارد و مقاوم و ایستاده همچون صخره و درخت، نظاره‌گری پر طاقت است که بدون نیاز به تظاهر، خلوت و بی‌کرانگی را تجربه می‌کند. صادق‌زاده در پی آن نیست که به این پیکره‌های لطیف و خوش‌قواره وجهه‌ای جسمانی و نفسانی بخشد. این فقدان جسمیت و بی‌وزنی در پیوند مستقیم و مکمل فضاهای گسترده و کم اتفاق پیش روی آن‌ها قرار می‌گیرد. در این بین مخاطب نیز با اندک حضوری از وجود طبیعت: صخره، درخت یا دو پره سیب (که در عین حال تلنگری هوشمندانه به گناه نخستین و هبوط انسان است) و با یک بافت غنی از نور و رنگ روبه‌رو می‌شود. این گستره‌های کم اتفاق، هرچه به ظاهر کم‌نوا هستند، ولی دارای نیروی عظیم سکوت‌اند که مخاطب از ورای آن به خلوت اندیشه و درون سوق داده می‌شود و مانند فضاهای بی‌وزن هنرمند، انسان را به دنیایی آرام و متأمل هدایت می-کند. نور و بافت در این آثار نه مبین حرکت متظاهر بیرونی، بلکه دارای توانی است که از آن به عنوان تأمل باطنی یاد می‌شود.»


عصر جمعه 7 آبان ماه 95 نمایشگاه آثار«رضوان صادق زاده» با حضور جمع کثیری از اهالی فرهنگ و هنر از جمله:ابراهیم جعفری، ایرج حسابی، قدرت الله عاقلی، عظیم زرین کوب، همایون سلیمی، احمد وکیلی، صداقت جباری، حبیب صادقی، آنه محمد تاتاری، بهرام حنفی، محمد معمارزاده، جواد نوبهار، سید مهدی حسینی، مرتضی اسدی، محسن راستانی، سعید معیری زاده، رضا نامی، علی فرامرزی، رضا خدادادی، بیژن اربابی،رضا افسری و... در گالری ساربان افتتاح شد.
به گزارش گالری ساربان در این نمایشگاه 35 اثر نقاشی با تکنیک رنگ روغن در ابعاد متفاوت روی بوم به نمایش درآمد.
صادق زاده متولد 1343 اردبیل، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و  عضو انجمن نقاشان ایران و دانشجوی دکتری پژوهش هنر در دانشگاه اصفهان است. وی مدرک کارشناسی ارشد نقاشی را از دانشگاه هنر تهران و کارشناسی نقاشی را از دانشگاه هنر اصفهان اخذ کرده است.

بنا به نظر دکتر مهدی حسینی آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه، از یک سو ریشه در نگارگری ایران دارد و از سوی دیگر در اندیشه و آثار هنرمندان دائوئیستی چین و ذن- بودیستی ژاپن.

یکی از آثار برجسته نمایشگاه، هفت پیکر است.در اغلب آثار نگارگری سنتی که در آن «هفت پیکر» یا «هفت منظر» مصور شده است، بیشتر عناصر تصویر، به معماری ،گنبد،فضای درون و آرایه های متعلق به آن اختصاص یافته است.ویژگی این هفت لته در این نمایشگاه این است که صادق زاده، در این پرده ها اصلا به عناصر معماری توجه نکرده و به عوض، زمینه خلوت پرده و عواملی نمادین در پیکره ها را جایگزین آن نموده است. به دیگر سخن صادق زاده به عوض «هفت گنبد» ، هفت منظر را تجسم بخشیده است.

بخش دیگر نمایشگاه مجموعه هندسی و معمارگونه اوست که عوامل ساده ساختاری ، بافت ظریف و تنظیم هوشمندانه آن، یادآور آثار تادو آندو،طراح و معمار خود آموخته معاصر ژاپن است.تادو آندو در آثار معماری و طراحی محیطی خود، قویا تحت تاثیر اندیشه های ذن-بودیستی است.آثار معماری و طراحی وی با وجود سادگی، دارای عملکرد و متضمن هفت سلوک اندیشه ذن: عدم تقارن، خلوص، استواری، طبیعی بودن، عمیق بودن، استغنا،سکوت و آرامش است.این هفت وادی شاکله آثار صادق زاده را در این سی سال تلاش، پیوسته به همراه داشته و با هر نمایشگاه در جهت اعتلای آن هم از لحاظ کیفی و هم از منظر اجرایی، کوشیده است.

این نمایشگاه 7 آبان ماه افتتاح شد و تا 17 آبان ماه همه روزه بجز سه شنبه ها از ساعت 16 تا 20 ادامه دارد.

آثار

در حال بارگذاری تصاویر loading
loading
نمایش بیشتر

نمای چیدمان

در حال بارگذاری تصاویر loading
تصویر چیدمان مرتبط یافت نشد.
loading

مجله

در حال بارگذاری تصاویر loading
مطلب مرتبط یافت نشد.
loading

ویدئو

در حال بارگذاری تصاویر loading
loading
جهت استفاده از امکانات سایت ابتدا وارد شوید.
عضو گالری‌اینفو هستید؟ ورود به گالری اینفو
عضو گالری‌اینفو نیستید؟ ثبت نام در گالری اینفو
مشکلی به وجود آمده است
اثر از آرشیو شما حذف شد اثر به آرشیو شما اضافه شد هنرمند از آرشیو شما حذف شد هنرمند به آرشیو شما اضافه شد گالری از آرشیو شما حذف شد گالری به آرشیو شما اضافه شد نمایشگاه از آرشیو شما حذف شد نمایشگاه به آرشیو شما اضافه شد