;
نمایشگاه و اجرا با آثاری از:
نازگل انصاری نیا، منیره عسکری، جیمز بکت، حسین حسینی، زهرا قرا خانی، شیرین محمد، شیرین صباحی، لارا پولد، یونا هنسن
سخنرانی، ارائه و نمایش فیلم:
موناآقابابایی، محمد عرب، منیره عسکری، فربد کاظمی، محمد سلیمانی، روزبه فرزان، مریم محمدی، بهروز ملبوسباف اصفهانی
استیتمنت:
از نمایی کلی، معماری مستقیماً از جغرافیا، اجتماع، فرهنگ و اقتصاد پیرامونش اثر میگیرد. هنر تجسمی نیز از بسیاری جهات، منابع الهامی مشابه دارد، با این تفاوت که عموماً نقش فردی هنرمند دارای جنبهای محوری است، در حالی که در معماری بستر جغرافیایی-اجتماعی، فردیت معمار را بر ساختاری فرهنگی-تاریخی معنا میبخشد. در طول زمان، هنرهای تجسمی و معماری همواره یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده و از هم اثر گرفتهاند، بهطوری که در برخی مواقع فقط زمینه (Context) بوده که ماهیت ایندو را تمیز میداده است. همین ویژگی باعث شده تا در برخی موقعیتها که جغرافیا بر هردوی این رسانهها تأثیرگذار بوده، گفتمانهای سطحی و عمقی متنوعی بین ایندو قابلتصور باشد.
هدفِ پروژهی حاضر که در دو بُعد محلی (Local) و گفتمانی (Dialogical) تعریف شده، گذر از مرزهای ظاهری معماری و هنر، و ورود به ساختههای بنیادینی است که این دو رسانه را در طول زمان شکل دادهاند. این پروژه از این جهت محلی است که با نیمنگاهی به بستر معماریِ تاریخی شهر اصفهان و در فضایی در این شهر تعریف میشود. همچنین وجه گفتمانی آن در اثر مشارکت هنرمندان و معماران بینالمللی و ساخت آثار هنری معاصر سایتسپسیفیک و پروجکتسپسیفیک شکل میگیرد. از این جهت، پروژه نگاهی نیز به نقش بستر بهعنوان رکنی اساسی برای توسعه میاندازد..
مجموعه ی آثاری که طی این پروژه ارائه می شوند، تلاش می کنند تا تصویرهایی متنوع از ابعاد مختلف نافرجام ماندن معماری نمایش دهند. در جایی معماری نمیتواند ظرفیت های بینامتنی زمانی اش را بالفعل کند، و در جایی قادر نیست ضرورت های مکان، اجتماع و جغرافیایش را پوشش دهد. گاهی نمیتواند از یک " اثر" به یک "مجال فردی" یا تحققی از " سپهر عمومی" تبدیل شود، و گاهی نیز از اساسی ترین کارکردهایش، یعنی نقش فضایی خود، بازمی ماند. اصلی ترین بخش این پروژه، یک نمایشگاه کیوریت شده و تعدادی همکاری میان چند هنرمند تجسمی و معمار است. این نمایشگاه به جز ویژگی های درون متنی/بینامتنی، تحث تأثیر دیدگاه های تثبیت شده ی مخاطب و دخالت هر هنرمند در متن، زمینه سازی می شود. بسترهای بینامتنی در کنار اشارات تاریخی-فرهنگی به شهریت و معماری، در اثر ساختارها و زمینه های هنرهای تجسمی، و ترجمه ی آن ها در زمینه ی این پروژه معنا می یابند.
کیوریتور: سمیرا هاشمی
مدیران پروژه: سمیرا هاشمی و امین فخاری
دستیار کیوریتوری: اشکان زهرایی
روابط عمومی و هماهنگی: فرزانه صنمی
با حمایت :
موندریان فاند، هلند
بنیاد هنر دانمارک
وزارت فرهنگ وهنر جمهوری استونی
موزه هنر معاصر استونی
با تشکر از بنیاد پژمان
برنامه برگزاری
٨ اردیبهشت تا ١ خرداد
٢٠:٠٠ تا١٦:٠٠
نمایش آثار نازگل انصاری نیا، منیره عسکری، جیمز بکت، حسین حسینی، زهرا قراخانی، شیرین محمد و شیرین صباحی در سی سی ویترین
٨ تا ١٠ اردیبهشت
٢٠:٠٠تا ١٦:٠٠
"مهمان" چیدمان اجرایی تعاملی از لارا پولد و یونا هنسن در سی سی آرت لب
١۵اردیبهشت، ١٨:٠٠
"فرآیند احیاء پشت میدان نقش جهان"
ارائه ای از مونا آقابابایی، محمد عرب، منیره عسکری، فربد کاظمی، محمد سلیمانی و مریم محمدی در سی سی آرت لب
١۶ اردیبهشت، ١٨:٠٠
نمایش فیلم "در عمق میدان" مستند ٥٧ دقیقه، فیلمی از بهروز ملبوسباف اصفهانی در سی سی آرت لب
١٨ اردیبهشت، ١٨:٠٠
"شهر مردم" سخنرانی روزبه فرزان درباره ی اکتیویسم شهری در سی سی آرت لب