;
خط نستعلیق نشانهای بارز از طبع و سلیقه زیباییشناختی ایرانیان و بیشک زیباترین و ظریفترین خط در میان خطوط اسلامی است، تا جایی که آن را «عروس خطوط اسلامی» نامیدهاند
اگر چه میر علی تبریزی را واضع این خط معرفی کردهاند اما خط نستعلیق پیش از او نیز وجود داشته و میرعلی تبریزی در سده نهم هجری برای اولین بار خط نستعلیق را تحت قاعده و قوانین خوشنویسی درآورده است
شیوه نستعلیق ابتدا شیوه جعفر تبریزی و اظهر تبریزی بود که بعدها سلطانعلی مشهدی آن را کاملتر کرد و در ناحیه خراسان و اطراف آن متداول شد؛ دیگری شیوه عبدالرحمن خوارزمی، خوشنویس دربار سلطان یعقوب آق قویونلوها است که در بخشهای غربی و جنوبی ایران رواج یافت و بعدها فرزندان وی عبدالرحیم و عبدالکریم و پیروانشان، آن را رواج دادند.
از آغاز پیدایش خط نستعلیق به مدت یک قرن و نیم، ستاره درخشان آسمان خوشنویسی نستعلیق، میرعلی هروی بود؛ اما در نیمه دوم قرن ۱۰ ق. هنرمندی دیگر نستعلیق را به اوج تکامل و زیبایی رساند. « میرعماد الحسنی » خوشنویسی توانمند بود که آثار گذشتگان، حتی میرعلی هروی، را تحتالشعاع قدرت و صلابت قلم خود قرار داد وی با ابتکار و خلاقیت خود و مهارت بالایی که در نستعلیق بدست آورد دارای سبک و مکتبی شد که خوشنویسان سالیان بسیار پس از او از شیوه وی پیروی کردند. این پیروی تاکنون و نزدیک به ۴۰۰ سال است که همچنان ادامه دارد.
و اما صریر بازگشت نمایشگاه گروهی ست از هنرمندان معاصر که سعی آنان بر این بوده که صریرشان بویی از گذشته اصیل داشته باشد و بنوعی بازگشتی است به آن دوران طلایی خط نستعلیق.