نشست «منظر، محیط، فضا، معماری، هنر» در تاریخ ۲۳ اردیبهشت بهعنوان یکی از برنامههای جانبی نمایش «بربادرفته» از پویا آریانپور، در کارخانهی تاریخی قند کهریزک برگزار شد. در این نشست با میانهداری اشکان زهرایی، سهند حسامیان و دکتر کاوه رشیدزاده گفتمانی در باب هنر و ارتباط آن با فضا و معماری ارائه دادند.
در ابتدا، سهند حسامیان، مجسمهساز معاصر که به خلق و اجرای پروژههای مکانمدار مشغول است؛ با بررسی و شرح پروژههای خود در این حوزه، به تفصیل دربارهی فرآیند خلق آثار هنری برای مکانهای ویژه و روند ایراد تصمیمهای هنری و فنی در این زمینه سخن گفت. صحبت دربارهی فرآیند خلق آثار پروژههای مکانمدار تلاشی برای ایجاد ارتباط و ادراک با مخاطب این آثار است. مخاطب با ارائهی چنین گفتمانی، درکی دقیقتر از نحوهی ایجاد بیان هنری یک هنرمند دریافت میکند.
سپس دکتر کاوه رشیدزاده، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزهی شهرسازی و معماری، با ارجاع به پروژههای مکانمدار، ارتباط منظر، محیط، فضا و معماری و نسبت این عناصر با آثار هنری و تجربهی مخاطب به ایراد سخن پرداخت.
او در ابتدا با بررسیِ تخصصیِ ویژگیهای تاریخی، جغرافیایی، معماری، مناظر و تجربهی شهری کارخانه تاریخی قند کهریزک و پیوند آن با آثار پویا آریانپور، به تفصیل به این مسئله پرداخت که چگونه فضا و هنر در ترکیب با یکدیگر میتوانند تجربهای بدیع خلق کنند. او با بررسی عناصر منظر، محیط، فضا و معماری در ارتباط با آثار پویا آریانپور، به واکاوی ابعاد تجربهی مخاطب، به خصوص در نمایش «بربادرفته» پرداخت.
🏷 حقوق تصاویر متعلق به گالریاینفو است.