به گزارش ایمنا میان تندیس تناولی (به نمایندگی از پدر) و محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی کشور، روز ۱۹ آبان در محل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تفاهمنامهای امضا شد و برحسب آن مقرر شد ۱۴۰۸ قطعه فرش دستباف روستایی و عشایری که طی ۶۰ سال توسط پرویز تناولی از روستاها و عشایر ایران جمعآوری شد مطابق فهرست منتشرشده در کتاب "دستبافتههای عشایری و روستایی ایران" به این وزارتخانه اهدا شود. این مجموعهی نفیس شامل گلیم، گبه و فرش است و زینپس باهدف نمایش عمومی و خصوصی داخلی و خارجی و تأسیس موزهای تخصصی و دائمی جزو اموال وزارتخانه خواهد بود.
طالبیان این تفاهمنامه را فرخنده دانست و اظهار کرد: «این آثار به طور دائم تحویل وزارتخانه میشود که در سامانهی جام و فهرست آثار موزهای کشور به ثبت خواهد رسید». وی همچنین به مراسم رونمایی این مجموعه در موزهی فرش در آیندهای نزدیک اشاره کرد و برای راهاندازی موزهی استاد تناولی و نمایش این مجموعه یکی از خانههای تاریخی شیراز انتخاب شده است که میسر بودن آن در این محل با حضور کارشناسان مربوطه و خانوادهی استاد به زودی انجام خواهد شد و سپس بهعنوان نمایشگاه دائمیِ مجموعهای از این هنرمند بنامِ کشور دایر خواهد شد.
طالبیان در توضیح بیشتر از نمایشگاه دائمی مجموعهی مذکور به ضرورت مرمت و تجهیز این خانهی تاریخی باتوجه به حساسیت بالای فرش اشاره کرد و همچنین امید به تأمین اعتبار راهاندازی موزهی استاد تناولی بهعنوان اولویت وزارتخانه داد.
تندیس تناولی نیز در توضیح این مجموعه بیان داشت: کتابهای متعددی دربارهی این مجموعه نوشته شده است و به اعتقاد پدرم این مجموعه متعلق به ایران است و باید در کشور بماند. این موضوع که در موزههای فرش، دستبافتههای روستایی و عشایری حضوری نداشتند موجب ناراحتی پدرم طی سالیان گذشته شده است.