محمد احصایی نقاش، گرافیست، خوشنویس و استاد دانشگاه می باشد. او عضو رسمی هیئت علمی دانشگاه تهران است. او به عنوان مشاور هنری در بسیاری از فعالیتهای موزه هنرهای معاصر تهران شرکت داشته و در بسیاری از نمایشگاهها و دوسالانههای نقاشی و گرافیک و نخستین جشنواره خوشنویسی جهان اسلام حضور داشته است.
محمد احصایی با بیش از ۵۰ سال فعالیت در حوزهی خوشنویسی، گرافیک و نقاشی، یکی از هنرمندان نقاشیخط دورهی معاصر ایران به شما میآید. تعدادی از آثار وی در موزههای معتبری چون متروپولیتن و بریتانیا نگهداری میشود.
او تجربه های در زمینه کاربرد گرافیکی خط Graphic Art و ابداع نقاشی خط دارد. از سال ۱۳۴۹، تحقیق و کار در مؤسسه طراحی حروف و کارهای تایپوگرافی در نیویورک را آغاز کرد و از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷، به سفارش دانشگاه تهران برای چهارصد و پنجاه متر مربع، سفال نقش برجسته « نقاشی خط» برای دانشکده الهیات و معارف اسلامی تهران انجام داد.
محمد احصایی فعالیت حرفهای خود را با مجله جوانان جمعیت شیر و خورشید پیشین آغاز کرد و سپس به کار در سازمان کتابهای درسی مشغول شد. ادامه همکاری او با بنیاد هنری پارس و همراهی با کسانی چون مرتضی ممیز و آیدین آغداشلو و علیاصغر معصومی و بسیاری دیگر باعث شد که او به عنوان یک نقاش و خوشنویس به هنر گرافیک بیشتر نزدیک شود. محمد احصایی به دلیل تجربه دامنهدار او در گرافیک، در راهاندازی رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، سهمی اساسی به عهده داشت.
از آثار محمد احصایی می توان به نگارش پنج قطعه کتیبه به خط محقق برای مسجد الغدیر در تهران، نگارش و سفالگری نقش برجسته کتیبه ایران در ورودی موزه ملی ایران و سفارش اجرای ۲۳۰ متر مربع کار سفال نقش برجسته برای سفارتخانه ایران در کشورهای امارات متحده عربی در ابوظبی را بر عهده داشته است. همچنین از آثار شاخص او میتوان به تابلوهایی با عبارت «الله» و «لا اله الا الله» اشاره کرد که نوعی ذکر تصویری «الله» و نمودی از عرفان و تصوف اسلامی است. این دسته از کارهای او به «الفبای ازلی» شهرت یافته است.
احصایی در مجامع فرهنگی هنری نمایشگاه های فردی و جمعی در ایران شرکت داشته و در سال ۱۳۵۱ به عنوان اولین نقاشی برگزیده سال و چند نوبت به عنوان برگزیده در ایران و یکبار در فرانسه شناخته شده است.