سهراب سپهری

Sohrab Sepehri

ویرایش اطلاعات

سهراب سپهری

متولد ۱۳۰۷، کاشان، ایران

تحصیلات

فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ۱۳۳۲

بیوگرافی

سهراب سپهری نقاش، شاعر و مدرس هنرستان هنرهای زیبا می باشد. از مهم‌ترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبان‌های بسیاری ترجمه شده ‌است. او درخوانواده ای  اهل هنر و شعربه دنیا آمد.
سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعه شعر نیمایی خود را به نام مرگ رنگ منتشر کرد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت نمود و نیز دومین مجموعه شعر خود را با عنوان زندگی خواب‌ها منتشر کرد.
وی به فرهنگ مشرق زمین علاقه خاصی داشت و سفرهایی به هندوستان، پاکستان، افغانستان، ژاپن و چین داشت. مدتی در ژاپن زندگی کرد و هنر «حکاکی روی چوب» را در آنجا فراگرفت. همچنین به شعر کهن سایر زبان‌ها نیز علاقه داشت؛ از این رو ترجمه‌هایی از شعرهای کهن چینی و ژاپنی را انجام داده‌است.

در ۱۳۳۶ به کشورهای اروپایی سفر کرد و به پاریس و لندن رفت و در مدرسه هنرهای زیبای پاریس در رشته لیتوگرافی ثبت نام کرد. 
سهراب هنرمندی جستجوگر، تنها، کمال طلب، فروتن و خجول بود که دیدگاه انسان مدارانه اش بسیار گسترده و فراگیر بود. از این رو آثار وی همیشه با نقد و بررسی همراه بوده که برخی از این کتاب‌ها چنین می‌باشند: «تا انتها حضور»، «سهراب مرغ مهاجر» و «هنوز در سفرم»، «بیدل، سپهری و سبک هندی»، «تفسیر حجم سبز»، «حافظ پدر، سهراب سپهری پسر، حافظان کنگره»، «نیلوفر خاموش: نظری به شعر سهراب سپهری» و «نگاهی به سهراب سپهری».
وی در ابتدا به سبک نیمایی شعر می‌سرود ولی بعدها رویه خودش را باز شناخت. در این شیوه جدید سهراب سپهری بر دیدگاه انسان مدارانه و آموخته‌هایی که از فلسفه ذهن فرا گرفته بود به شیوه جدیدی دست یافت که «حجم سبز» شیوه تکامل یافته سبکش محسوب می‌شود. وی عادت داشت که دور از جامعه آثار هنری اش را خلق کند و برای رسیدن به تنهایی‌هایش «قریه چنار» و کویرهای کاشان را انتخاب کرده بود.
شعر وی صمیمی، سرشار از تصویرهای بکر و تازه‌است که همراه با زبانی نرم، لطیف، پاکیزه و منسجم تصویر سازی می‌کند. از معروفترین شعرهای وی می‌توان به: نشانی، صدای پای آب و مسافر را نام برد که شعر صدای پای آب یکی از بلندترین شعرهای نو زبان فارسی است.
وی در نقاشی از دستاوردهای زیبایی شناختی شرق و غرب بهره‌مند گشته بود که این تاثیرها در آثارش جلوه گر بودند. در آثار نقاشی اش رویکرد نوین و متفاوتی داشت به طوریکه فرم‌های هندسی نخودی و خاکستری رنگش با تمامی نقاشان فیگوراتیو همزمانش متفاوت بود. او در نقاشی به شیوه‌ای موجز، نیمه انتزاعی دست یافت که برای بیان مکاشفه‌های شاعرانه اش در طبیعت کویری کارگشا بود. سپهری بیشتر نمایشگاه‌های داخلی آثار نقاشی اش را در «گالری سیحون» بر‌گزار می‌کرد و عادت نداشت که برای روز معرفی در نمایشگاه شرکت کند. مجموعه درخت های سپهری از معروف ترین آثار وی به شمار می روند.
امضای وی بر روی نقاشی‌هایش به خط «نستعلیق» بوده که به نظر مرتضی ممیز جلوه از روحیه فروتنانه و ایرانی اش دارد. برخی از آثار وی در نزد مجموعه داران و دوستان سپهری قرار دارد و پروانه سپهری خواهر سهراب، آثاری از وی را که در اختیار داشت به موزه کرمان اهدا نمود.
او در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در سن ۵۱ سالگی بر اثر سرطان در گذشت و در مشهد به خاک سپرده شد.
 

حراجی‌های شرکت‌کرده سهراب سپهری

در حال بارگذاری تصاویر loading
بدون عنوان
بدون عنوان
۷۹,۰۰۰ دلار
Kashan
Kashan
۱۶۸,۰۰۰-۱۶۸,۰۰۰ دلار
Still Life with Leaves
۱۹۶۰ | Still Life with Leaves
۶۷,۰۰۰ دلار
Landscape with Houses
۱۹۷۰ | Landscape with Houses
۱۹۳,۰۰۰ دلار
loading
نمایش بیشتر

آرت‌فرهای شرکت‌کرده سهراب سپهری

در حال بارگذاری تصاویر loading
loading
نمایش بیشتر

آثار سهراب سپهری

در حال بارگذاری تصاویر loading
بدون عنوان
دهه ۵۰ | بدون عنوان
22×36 سانتی‌متر
House of Kashan
۱۹۷۸ | House of Kashan
130.8×80 سانتی‌متر
Untitled (From the Tree Trunks Series)
۱۹۷۶ | Untitled (From the Tree Trunks Ser ...
149.8×205.1 سانتی‌متر
Landscape with Houses
۱۹۷۰ | Landscape with Houses
62×90 سانتی‌متر
loading
نمایش بیشتر

ویدئو

در حال بارگذاری تصاویر loading
مطلب مرتبط یافت نشد.
loading
جهت استفاده از امکانات سایت ابتدا وارد شوید.
عضو گالری‌اینفو هستید؟ ورود به گالری اینفو
عضو گالری‌اینفو نیستید؟ ثبت نام در گالری اینفو
مشکلی به وجود آمده است
اثر از آرشیو شما حذف شد اثر به آرشیو شما اضافه شد هنرمند از آرشیو شما حذف شد هنرمند به آرشیو شما اضافه شد گالری از آرشیو شما حذف شد گالری به آرشیو شما اضافه شد نمایشگاه از آرشیو شما حذف شد نمایشگاه به آرشیو شما اضافه شد