باستانشناسان مقبره ۴۰۰۰ ساله یک مقام مصری که از اسناد سلطنتی محافظت میکرد را کشف کردهاند.
پژوهشگرانی که در گورستان مصر باستان به کاوش مشغول هستند، مقبرهای ناشناخته کشف کردند که قدمت آن به بیش از ۴۰۰۰ سال پیش بازمیگردد. گروهی از مرکز باستانشناسی دانشگاه ورشو در حین کاوش خندقی در اطراف هرم پلهای جوسر، این مقبره را کشف کردند.
به نظر میرسد هویت و شغل متوفی با توجه به نقش برجستهها و هیروگلیفهایی که دیوارها و نمای مقبره را تزئین کرده است، ثبت شده است. تصاویر بهجای مانده از صنعتگران ماهر، نشاندهندهی ثروت و موقعیت او است. به نظر میرسد تزئینات ناقص ماندهاند، زیرا نقش برجستهها بدون رنگ هستند و تنها بخشی از آنها، تنها با جوهر سیاه ترسیم شده است. از اینرو احتمال میدهند که مالک این مقبره قبل از آماده شدن آن فوت کرده است.
پژوهشگران بر این باور هستند که صاحب مقبره، مهجتجو، یک کارمند درباری است که در حدود سال ۲۳۰۰ قبل از میلاد زندگی میکرده است. وظایف او شامل نگهبانی اسناد محرمانهای بود که در ساختمان سلطنتی نگهداری میشد و بهعنوان بازرس املاک سلطنتی و بهعنوان کشیش فرقه مردهنشین پادشاه تتی فعالیت میکرد.
همچنین در این ماه، وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام کرد که طی یک پروژه باستانشناسی مصری-آلمانی برای بازسازی معبد اسنا در الاقصر، نقش برجستههای جدیدی کشف شده است.
تنظیم خبر: الهه رمضانی مقدم
منبع: artnet