مهران مهاجر عکاس، مترجم وعلاوه بر تدریس دارای تالیفاتی در قالب کتاب و مقاله در نشریات است. او همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است و نزدیک به سه دهه سابقهی تدریس در دانشگاههای تهران را دارد. وی چند کتاب در حوزهی نقد ادبی و عکاسی نوشته و ترجمه کرده است. نوشتههای او دربارهی عکاسی عمدتاً در مجلهی حرفه: هنرمند چاپ شدهاند. تهران بیگاه ۱۳۹۳، بین و لابین ۱۳۹۵، هوای زمین ۱۳۹۷، از کتابهای عکس او هستند و کتابهای بایگانی و تن۱۳۸۸، عکاسی ۱۳۹۰، عکاسی: درآمدی انتقادی ۱۳۹۰، همراه با محمد نبوی و دیگران، مفاهیم بنیادی تاریخ هنر (۱۳۹۵، همراه با محمد نبوی) از ترجمههای او در زمینهی عکاسی و هنر هستند.
به اعتقاد کارشناسان رشته عکس،مهران مهاجر عکاسی است که به صورتی توامان هم توان معاصر رسانه عکاسی را به خدمت گرفته، هم آثاری سرراست و گاه حتی سردستی(اسنپ شات) در کارنامه خود دارد؛ هم دلبستگیهای فرمالیستی را میتوان در آثارش به روشنی دید و هم این که آثار او نسبتی مستقیم با مستندنگاری دارد.
مجموع همه این ویژگیها آثاری دست کم در حوزه عکاسی ایران منحصربه فرد میسازد که به نظر میآید بر نسل جوان عکاس نیز تاثیر بهسزایی گذاشته است.
طی این سالها چشم و ذهن او بیشتر معطوف به سازوکار زبان دوربین و کنکاش با مرزهای آن بوده است. مهاجر کارهایش را به شکل انفرادی در ایران و به شکل گروهی در ایران و بیرون از ایران به نمایش گذاشته است و موفق به کسب جوایز بسیاری از جشنوارههای مختلف عکاسی نیز شده است.
این مجموعه گزیدهای از عکسهای او که در فضای هنری هشت چشمه به نمایش در آمده اند از مجموعههای خطوط و چیزها، بیچیزی، حال گذشته، بین و لابین و هوای زمین در دههی ۱۳۹۰ هستند.