;
"پرسونا" در لغت به معنای نقاب و صورتک است و ریشه آن از کلمهای لاتین، به معنای صورتک تئاتر، مشتق شده است. در تئاتر روم باستان در نمایشهایی موسوم به "میم" بازیگر برای تغییر شخصیت از صورتک استفاده میکرد. این صورتکها به بازیگر امکان بازی همزمان در چندین نقش متفاوت را میداد و مسئلهی نیاز به بازیگران متعدد را حل میکرد.
پرسونا بعدها در بافتهای متعددی مورد استفاده قرار گرفت. مفهوم واژه پرسونا در مکتب روانشناسی تحلیلی توسط روانشناس سوئیسی کارل گوستاو یونگ چنین بیان شده: چهرهای اجتماعی که فرد به دنیای بیرون ارائه میکند.
این نمایشگاه گروهی با سه رویکرد متفاوت به بازنمایی و بررسی مفهوم "پرسونا" در قالب زیورآرایه میپردازد. اران ابراهیمی، نازنین مولایی و غزاله ناصری هر یک به نوبهی خود آثاری خلق کردهاند که نه تنها به تبیین مفهوم "پرسونا" می پردازند بلکه مرزهای آنچه در کشور ما طراحی زیورآرایه خوانده میشود را نیز به پیش راندهاند. پرسونا در این سه مجموعه تنها یک دستمایهی بصری صرف نیست و ما شاهد برخوردی عمیقتر و درکی شخصیتر از این مفهوم هستیم. این آثار که در نسخههای محدود ارائه میشوند حجمها و تصاویری هستند که به حکم زیورآرایه بودنشان در رابطهای نزدیک و همیشگی با "تَن" قرار دارند، و این خود محدودیتها و نیز امکاناتی را پیش روی هنرمندان قرار داده که به آثار رنگ و بوی متفاوتی بخشیده است.